Poistoilman lämmöntalteenotto

Poistoilman aktiivinen lämmöntalteenotto hyödyntää poistoilman lämpöä käyttöveden lämmityksessä. Näin säästät merkittävästi energiaa kuuman veden tuottamisessa verrattuna perinteiseen vesivaraajaan.

Lämmin ja kostea ilma imetään pois kosteista tiloista (keittiö, kylpy-, vaate-, kodinhoitohuone). Talteenotetulla energialla lämmitetään käyttövettä tai mahdollisesti koko asuntoa.


VGU – poistoilma, käyttövesi

VGU on kätevä ratkaisu, kun halutaan lämmittää käyttövettä energiatehokkaasti poistoilman lämmöntalteenoton avulla.

VGU poistaa kostean ja tunkkaisen ilman asunnosta, ja käyttää sen energiaa kuuman veden tuottamiseen. Tehokas suodatus poistaa samalla ilmasta pölyhiukkaset, kosteuden ja hajut, pitäen huolen, että sisäilma on aina miellyttävää ja puhdasta – myös allergikon tarpeisiin.

Poistoilmasta talteenotetun energian avulla lämmitetään käyttövettä. Laite kuluttaa kuuman veden tuottamiseen vain kolmasosan energiaa verrattuna normaaliin käyttövesivaraajaan.

VGU pystyy poistamaan 325 m3 ilmaa tunnissa ja on suunniteltu asennettavaksi kodinhoitohuoneeseen tai laitetiloihin. Laite vie tavallisen kaapin verran tilaa. Laitteessa on 230 l:n käyttövesivaraaja.

Maahantuojan tuotesivu


Nilan E / EC – poisto- ja tuloilma, käyttövesi

Nilan E on kätevä ratkaisu, kun tarvitset ilmanvaihdon tehokkaalla lämmöntalteenotolla sekä käyttöveden lämmityksellä.

Laite imee lämpimän ilman kosteista tiloista (keittiö, kylpy-, vaate-, kodinhoitohuone), ja samalla suodattaa pölyt, hajut ja kosteuden. Poistoilmasta talteenotetun energian avulla lämmitetään käyttövettä ja tuloilmaa.

Nilan E pystyy vaihtamaan 330 m3 ilmaa tunnissa ja soveltuu asennettavaksi esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen. Laite vie tilaa tavallisen kaapin verran. Laitteessa on 180 l:n käyttövesivaraaja.

EC-mallissa on lisäominaisuutena tuloilman viilennys. Laite pystyy viilentämään tuloilmaa noin 6-10 astetta ulkoilmaa viileämmäksi, samalla hyödyntäen tuloilman lämpöenergiaa käyttöveden lämmityksessä.

Kaikki E-mallit sisältävät CTS 600 -ohjausyksikön.

Maahantuojan tuotesivu


Compact P – poisto- ja tuloilma, käyttövesi

Compact P poistaa kostean ja tunkkaisen ilman asunnostasi, ja tuo tilalle raikasta ja puhdasta ilmaa. Tehokas suodatus poistaa ilmasta pölyhiukkaset, kosteuden sekä hajut ja pitää huolen, että sisäilma on aina miellyttävää ja puhdasta.

Compact ottaa poistoilmasta lämmön talteen ja käyttää sitä käyttöveden ja tuloilman lämmitykseen.

Compact P C –mallissa on lisäominaisuutena tuloilman jäähdytys, joka kuumina kesäpäivinä pystyy viilentämään tuloilmaa 6-8 astetta ulkoilmaa alemmaksi.

Maahantuojan tuotesivu


Compact P Sol – poisto- ja tuloilma, käyttövesi, aurinkolämpö

Compact P Solissa on samat ominaisuudet ja edut kuin Compactissa, mutta siinä on lisäominaisuutena lisälämmönvaihdin.

Lisälämmönvaihtimella voit hyödyntää aurinkolämpöpaneeleita, -keräimiä tai muita lämmönlähteitä (puu, öljy, pellelit, tms.) käyttöveden lämmityksessä. Tämä on käytännöllistä, mikäli taloutesi lämpimänvedenkulutus on normaalia suurempi, esimerkiksi jos käytössäsi on poreallas.

Maahantuojan tuotesivu