Kokonaislämmitysratkaisut

Nilanin kokonaislämmitysratkaisuista löytyy vaihtoehto niin uudis- kuin remonttirakentamiseenkin. Seuraavat laitteet hoitavat myös asunnon lämmityksen.


Nilan EC9 – aktiivinen LTO + lisälämpö

EC9-poistoilmalämpöpmppu on järkevä valinta, kun tarvitset kokonaisvaltainen ratkaisun, joka hoitaa talosi lämmityksen, ilmastoinnin lämmöntalteenotolla sekä käyttöveden lämmityksen.

Laite imee lämpimän ilman kosteista tiloista (keittiö, kylpy-, vaate-, kodinhoitohuone), samalla suodattaen pölyt, hajut ja kosteuden. Poistoilmasta talteenotetun energian avulla lämmitetään käyttövettä ja tuloilmaa.

EC9 voidaan kytkeä vesikiertoiseen lämmönjakeluun (patterit, lattialämmitys), jolloin laite voi hoitaa koko asunnon lämmityksen.

EC9-mallissa on vakio-ominaisuutena tuloilman viilennys. Laite pystyy viilentämään tuloilmaa noin 6-10 astetta ulkoilmaa viileämmäksi, samalla hyödyntäen tuloilman lämpöenergiaa käyttöveden lämmityksessä.

Nilan EC9 pystyy vaihtamaan 330 m3 ilmaa tunnissa ja soveltuu asennettavaksi esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen. Laite vie tilaa tavallisen kaapin verran. Laitteessa on 180 l:n käyttövesivaraaja.

Maahantuojan tuotesivu


Compact P EK9 – 2-kertainen LTO + lisälämpö

Compact P EK9 -poistoilmalämpöpumppu poistaa kostean ja tunkkaisen ilman asunnosta, tuoden tilalle raikasta ja puhdasta ilmaa. Compactin tehokas suodatus poistaa ilmasta pölyhiukkaset, kosteuden ja hajut pitäen huolen, että sisäilma on aina miellyttävää ja puhdasta.

Compact ottaa poistoilmasta lämmön talteen ja käyttää sitä käyttöveden ja tuloilman lämmitykseen

Compact P EK9 soveltuu päälämmönlähteeksi alle 150 m2:n tiloihin. Laite voidaan kytkeä asunnon vesikiertoiseen lämmönjakoon.

Compact P EK9 C

Compact P EK9 C–mallissa on lisäominaisuutena tuloilman jäähdytys, joka kuumina kesäpäivinä pystyy viilentämään tuloilmaa 6-8 astetta ulkoilmaa alemmaksi.

Kaikki Compact P -mallit sisältävät CTS602-ohjausyksikön.

Maahantuojan tuotesivu


Compact P MLP – 2-kertainen LTO ja maalämpö

Compact P MLP poistaa kostean ja tunkkaisen ilman asunnosta, tuoden tilalle raikasta ja puhdasta ilmaa. Compactin tehokas suodatus poistaa ilmasta pölyhiukkaset, kosteuden ja hajut pitäen huolen, että sisäilma on aina miellyttävää ja puhdasta.

Compact ottaa poistoilmasta lämmön talteen ja käyttää sitä käyttöveden ja tuloilman lämmitykseen

Compact P MLP on täydellinen ratkaisu etenkin moderneihin uudisrakennuksiin kokonaisvaltaiseksi ilmanvaihto-, vesi-, ja lämmitysratkaisuksi.

Compact P MLP on ympäristöystävällinen valinta ihmisille, jotka haluavat käyttää uusiutuvia energialähteitä ja samalla hyötyä huomattavasti alhaisemmista lämmityskustannuksista sekä puhtaammasta ja terveellisemmästä sisäilmasta.

Järjestelmä on varustettu maalämpöpumpulla, jonka avulla maaperästä saadaan kerättyä erinomaisella hyötysuhteella energiaa. Maalämpöä käytetään käyttöveden ja koko asunnon lämmitykseen. Asunnon lämmitys vaatii vesikiertoisen lämmönjaon (patterit, lattialämmitys).

SIsäänrakennetut maalämpöpumppuvaihtoehdot:

MLP 3, 1 – 3,5 kW
Suositus: 85 – 170 m2 uudisrakennukset
Lämmönlähteet: maapiiri 125 – 240 m tai porakaivo 70 – 100 m (aktiivisyvyys)

MLP 6, 1,5 – 6,6 kW
Suositus: 125 – 200 m2 uudisrakennukset
Lämmönlähteet: maapiiri 270 – 350 m tai porakaivo 85 – 110 m (aktiivisyvyys)

Compact P MLP C -mallissa on lisäominaisuutena tuloilman viilennys, joka kuumina kesäpäivinä pystyy viilentämään tuloilmaa 6-8 astetta ulkoilmaa alemmaksi.

Maahantuojan tuotesivu


VGU EK9 – poistoilman aktiivinen LTO + lisälämpö

VGU EK9 on kätevä ratkaisu, kun haluat lämmittää käyttövettä sekä asuntoa energiatehokkaasti poistoilman lämmöntalteenoton avulla.

VGU EK9 poistaa kostean ja tunkkaisen ilman asunnostasi, ja käyttää sen energiaa kuuman veden tuottamiseen. Tehokas suodatus poistaa samalla ilmasta pölyhiukkaset, kosteuden ja hajut ja pitää huolen, että sisäilma on aina miellyttävää ja puhdasta – myös allergikon tarpeisiin.

Laite kuluttaa kuuman veden tuottamiseen vain kolmasosan energiaa, verrattuna normaaliin käyttövesivaraajaan.

VGU EK9 soveltuu päälämmönlähteeksi alle 230 m2:n tiloihin. Laite kytketään asunnon vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään. Se soveltuu myös remonttikohteisiin, esimerkiksi vanhan öljykattilan tilalle vastaamaan asunnon lämmöntuotannosta.

VGU EK9 pystyy poistamaan 325 m3 ilmaa tunnissa ja soveltuu asennettavaksi esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen tai laitetiloihin.

Laite vie tilaa tavallisen kaapin verran. Laitteessa on 230 l:n käyttövesivaraaja.

Maahantuojan tuotesivu

Laitteen saa myös yhdistettynä ALIG-tuloilmayksikköön, lue lisää maahantuojan tuotesivulta.